torstai 28. maaliskuuta 2019

Aikuiset kiusaajat

Ajatellaanpa tilanne, että olet menossa uuteen kouluun ja tapaat tulevan syksyn koulukaverit keväällä. Osan tapaat kasvotusten, osan verkossa. Aloitat tutustumisen arvostelemalla uusien luokkakavereiden ajatuksia ja kerrot, että omat ajatuksesi ovat parempia ja heidän ajatuksensa ovat tyhmiä ja itse asiassa he itsekin ovat tyhmiä. Aloitat väittelyn, jossa lyöt vyön alle, nautit toisen nöyryyttämisestä ja tuot esiin jokaisen epäkohdan ja heikkouden ja pilkkaat kaikkea muissa säälimättä. Kaverisi komppaavat sinua ja etsitte yhdessä materiaalia, millä sivaltaa muita. 

Syksyllä aloitatte yhdessä koulutyön ja teidän oletetaan pystyvän työskentelemään yhdessä sivistyneesti ja neuvotellen.

Uuden eduskunnan odotetaan pystyvän työskentelemään yhdessä KOKO SUOMEN HYVÄKSI sivistyneesti ja neuvotellen.... Tältä pohjalta??? Tällä hetkellä meno muistuttaa koulukiusaamista. Sitäkin olisi hyvä miettiä - onko tämä se esimerkki, mitä lapsille ja nuorille halutaan antaa? Me koulussa teemme muuten paljon työtä kiusaamisen kitkemiseksi ja käyttäytymisesi mediassa ei auta meitä yhtään.

Toisten kiusaamisessa ja pilkkaamisessa ei ole mitään arvokasta. Ei mitään kunniakasta. Jos olisitte mun oppilaita, olisitte ansainnut vakavan kasvatuskeskustelun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti