sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Kokemuksia TEeestä

TE-toimisto. Huokaus.
Ennenvanhaan menit oman virkailijan luo ja keskustelit asioista. Nyt soitat, jonotat 20-40min, kunnes joku sanoo, että soitit väärään paikkaan/aikaan/ulottuvuuteen. Ja toki paikallispuhelun hinnalla. Ja koko sen ajan kuuntelet mainosta siitä, miten kätsästi hoidat asiasi netissä.

Yksi suuri tavoite on se, että työn tekeminen olisi aina kannattavampaa kun se, että leikit kotisohvalla kuollutta. Että voit kuluttaa työttömiä päiviä itseäsi kehittämällä tai ottamalla pikkuhommia työttömyyden väliin. Tähän tähtää puolueen vaaliohjelma ja tähän pitää pyrkiä. Puhutaanko vähän siitä, miten se toimii nyt?

Esimerkki 1. En saanut syksyllä paikkaa ja päätin opiskella verkkokurssilla monikulttuurisuutta. Kun sain osa-aikaisen paikan, ilmoitin työkkäriin, että tars saada soviteltua päivärahaa ja kun kerran kysyttiin; kyllä, opiskelin syys-lokakuun aikana 2op. -----OPISKELIT?!?!?! Asiasta pitää antaa selvitys! Ja jos väität, ettet opiskele enää, selvityksen liitteeksi pitää pyytää yliopistolta todistus, ettet opiskele siellä mitään! Me täällä sitten kolme viikkoa tutkailemme, oliko 2op/2kk päätoimista opiskelua ja istumme päivärahojen päällä, jotta opit olemaan opiskelematta!

Esimerkki 2. Edellisestä iskusta vyön alle pelästyneenä ilmoitin oma-aloitteisesti TE-toimistoon, että aioin laskuttaa tänä vuonna kaksi työtuntia toiminimellä. Yhden marraskuussa ja yhden joulukuussa. Eihän tästä koidu mitään ong..... TOIMINIMELLÄ?!?!? Selvitys heti siitä! Kirjanpito!!! Verotuspäätös!! Me täällä sitten kolme viikkoa tutkailemme, onko 2t/vuosi päätoimista yrittäjyyttä. Oh, korjaan, meneekin kuudetta viikkoa, kun osuu joululomat väliin. Ja tottakai istumme sen ajan päivärahojesi päällä, että opit olemaan tekemättä MITÄÄN! Ps. Et varmaan jouluksi olisi mitään rahaa tarvinnutkaan?

Esimerkki 3. Sairastun homekoulussa ja jään pois töistä ja sairaslomalle. Kela ei maksa sairaspäivärahaa ennenkuin TE antaa lausuntonsa. Arvaatteko? Juu. Opin pysymään terveenä.

Esimerkki 4. Sairasloman aikana hain TE:n kurssille ja kävin haastattelussa, jossa TE:n virkailija kysyi, tulenko kurssille, jos tulen valituksi. Kerroin, että sairaslomani päättyy perjantaina ja kurssi alkaa maanantaina, joten tulen ilman muuta. Pääsin varalle. Aikanaan haen päivärahaa ja todetaan, etten ole oikeutettu, koska en ole työnhakija. Tämä taas oli seurausta siitä, etten ollut ilmoittanut sairasloman päättymisestä työkkäriin. Omasta mielestäni olin ja todistettavasti, mutta TE:n tulkinta oli, että olin ilmoittanut väärälle virkailijalle. Valitin loppuun asti, tuloksetta. Menetin kolmen viikon ainoat tuloni, koska virkailija oli väärä. Arvatkaa hainko vielä kursseille?

Näinhän tämä ei kertakaikkiaan voi olla. Ja kuinka jumalattomasti näitä vastaavia kokemuksia on??? Kaverit kertoivat tarinan toisensa perään ja siksi koen, että eduskunnassa pitää olla joku, joka on tämänkin rumban kokemusasiantuntija. Eikö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti